Publisert av: Liv Elin | 11. februar 2011

Yogi Life!

Vi e i yogaen sitt hjemland, India! Skreiv en liten blogg på toget her om dagen, og nu har vi endelig kommet på et hotell med wi-fi, so here you go:

Pattabhi Jois - guru/yogalærer fra Mysore, India

Nu sitt vi på natt-toget fra Mysore til Chennai i India. Mysore e byen alle de vestlige valfarte til førr å gjøre ashtanga yoga. De seriøse blir her opp mot ett år og kanskje lenger. Vi har vært her i to daga, og va oppe kl. 05.30 i morrest. Etter halvannen time med yoga på hotellrommet, tok vi en rikshaw til Pattabhi Jois sitt yoga shala.

Pattabhi Jois e han som har gjort ashtanga kjent i vesten. Han e også guruen til yoga-læreren vi hadde i Thailand. Nu har barnebarnet tatt over, og førr å få gjøre yoga i hannes shala, må man signe opp førr minst en måned. Vi fikk med andre ord ikke trent der, men hang uttaførr shalaet og drakk kokosnøtt i lag med yogian som va ferdig å trene. Plutselig va det ei som sa ”Snakker dere norsk?” Ho viste sæ å være en av yogalæreran på Puro Yoga i Oslo der vi kanskje skal starte når vi kommer hjem. Verden e liten…

Petri Raisanen - vårres yogalærer

Før vi dro til India hadde vi to uke med yoga på Ko Mak i Thailand. Etter mye farting va det fantastisk å være i ro så lenge, rett og slett en ferie i ferien. Ko Mak e ei øy som ligg nær grensa til Kambodsja, og det va helt nydelig der. Allerede da vi landa på flyplassen i Trat som e en times båttur unna, senka roen sæ fullstendig. Kanskje den mest sjarmeranes flyplassen ever. Vi gikk rett ut på stripa og flyplassen va en slags åpen pavljong uten rulleband, omkransa av busker som va forma som elefanter.

Så skulle vi til pers med yoga seks daga i uka fra tidlig om morran. Etter et par daga va æ fullstendig utslitt. I ashtanga gjør man bestemte posisjona, eller asanas i en bestemt rekkefølge. Vi har starta å lære litt av den første serien av i alt seks. Vanligvis gjør man ashtanga i såkalt ”Mysore-stil”, det vil si at man gjør øvelsan i sitt eget tempo og får veiledning og justeringe underveis av en lærer. De som har holdt på nån år e reine akrobatan. Her kan du se ka det går i (filmsnutt fra youtube)

Det va førr det meste finna, svenska og nån flere nordmenn på retreaten, og på det meste va vi rundt 50 støkka. Læreren vårres, han Petri Raisanen, va finsk og han hadde med sæ en anna finne som hadde konvertert til hinduismen og blitt hindu-prest. I tillegg hadde han skrevet ei bok på sanskrit, det gamle indiske språket, som e usannsynlig vanskelig å lære sæ. Han viste oss en tradisjonell hinduistisk sermoni der man tilba gudan, veldig interessant og ganske så merkelig. Han hadde workshops i filosofi, chanting og sanskrit som man kunne delta på i tillegg til det faste programmet. Vi fant ut at det va mer enn nok å få med sæ alle yogaøvelsan, korsn vi skulle puste og ikke minst rekkefølgen på ting.

Yoga-spire

En vanlig dag gikk sånn her: opp kl. 06.30, dusje før yogaen førr ikke å sjenere de andre med gammel svettlukt, halvannen time yoga fra kl 07.30, frokost (man skal trene på tom mage på grunn av pusteteknikken der man hold inn nederste del av magen og førr at man står en del opp ned). Etter frokost va det bading i havet eller bassenget/sløving i bugalowen frem til lunj kl. 12.30 som va vegetarisk i likhet med all anna mat som blei servert. Etter lunsj va det bare å kule egget frem til rundt tre, så en halvtimes yoga-teknikk med Petri, sløve mer/bade/sole sæ frem til halv seks, så ”Pranayama” som e pusteøvelsa, middag kl. 18 og til slutt shanting, meditasjon eller en yoga-film kl. 19.30. Etter det gikk de fleste å la sæ… Og så gjentok det hele sæ dagen etter. På fredagan va det ”fest”. Da dro vi til et anna sted på øya og tok en is, og nån skeia til og med ut med ei øl. Rundt ni ville de fleste hjem. (Det skal sies at den første gruppa starta med yoga kl. 05.30). Den siste fredagen tok det helt av, nån av oss tok en drink, vi dansa på stranda og den harde kjerne holdt ut helt til klokka ti.

Den norske delegasjonen

Å dra på yoga-retreat ga uten tvil mersmak, førr et herlig, balansert liv! Og ikke minst møtte vi utrulig masse kule folk, alt fra dansera til energi-healera og nån konotorrotte som oss. Æ har sjelden fått så mye inspirasjon på en gang, og så langt har vi greid å holde treninga i gang mens vi har reist. E spent på korsn det går når vi kommer hjem til kulda…

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Responses

  1. Oao!! For en reise dere har hatt – og for en ferie i ferien! Snakket med yogalæreren min etter timen i går – hun reiser til India i morgen. I en bisetning fortalte hun om sin venninne patricia hun akkurat hadde snakket med som var i mysore! Liten verden:-) gleder meg til du er tilbake på plass – men kanskje det blir ashtanga sammen noen ganger nå da! Nyt reisen i nord så ses vi snart! Stor klem wenche

  2. Underbart!! Det ser bara helt perfekt ut, vilket avbräck från oslo och arbetsliv!!! Det borde vara tvång på alla stressade människor att åka dit! 🙂
    Kramiz

  3. For en fantastisk tur dokker har!
    Her kommmer en hilsen fra Vardø. Æ har vært her i 4 daga og holdt kurs i et nydlig vintervær. I går kunne æ se, fra hotellvinduet, hurtigruta som lå til kai og isbadere! Brrrr….. Det har vært minus 40 i Karasjok, men heldigvis ikke så kaldt her ute ved kysten. Har vært på den lokale puben og sett TV serien Snøballkrigen, som er laga her i Vardø. Æ har hatt noen flotte daga her med kveldsturer i måneskinn og vært invitert hjem på middag. Gjestfriheten er stor og det er ganske eksotisk også her i nord!
    Stor klem til dokker!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: